Een kindercoach ben er voor alle kinderen (ook voor kinderen met gedragsproblemen en gedragsstoornissen) tussen de 3 en 18 jaar die begeleiding nodig hebben om (weer) goed in hun vel te zitten. Om meer zelfvertrouwen te krijgen. Soms komen kinderen in de knel te zitten met zichzelf (en daardoor ook met de mensen om hen heen). Dit kan door (veranderende) omstandigheden komen, u kunt denken aan:

  1. verhuizing
  2. (ernstige) ziekte van een dierbare
  3. overlijden van een dierbare
  4. scheiding
  5. pesterijen

Een kind kan ook gewoon (altijd al) anders zijn, dat mag, dat is juist mooi. Maar soms kan dit in de weg gaan zitten. Een kindercoach kan deze kinderen helpen met handvaten te geven op momenten dat ze dit nodig hebben. Handvaten waarvan ze de kwaliteiten al zelf hebben, maar moeten leren om ze op de juiste momenten in te zetten. Een kindercoach laat ze weer bloeien en groeien met en in hun eigen krachten! Samen zorgen we ervoor dat er weer genoeg zelfvertrouwen is om de hobbels en uitdagingen die (nog) komen te overwinnen!

Jongeren die vastlopen op school

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hebben vaak wel een periode op school dat het even niet lekker loopt. Huiswerk, plannen, werken, nieuwe sociale contacten, kortom, er gebeurt van alles om hen heen waardoor de focus op school soms komt stil te liggen. Ook hierbij kan ze helpen, ze begeleid bij het leren plannen, maar kan er ook gewoon zijn als een huiswerkbegeleider. Een andere omgeving om je huiswerk te maken kan heel nuttig en leerzaam zijn!

Bijles

Soms kan je kind moeite hebben om mee te komen met rekenen of taal. Een kindercoach kan daar gerichte ondersteuning in bieden. Samen maken we een plan op maat en evalueren regelmatig of er vorderingen zijn.