Welkom bij kindercoach Lonneke

Waar je energie in steekt, groeit!

Wie ben ik?

Ik ben Lonneke Bosch - van Duinen, 34 jaar. Getrouwd met Klaas en moeder van 3 kinderen (zoon Sebastiaan '09, dochter Meike '14, zoon Job '17).

Wij wonen met veel plezier op een prachtig plekje net buiten Pieterzijl op een boerderij! Wij verbouwen hier aardappels, tarwe, suikerbieten en uien.

In de winter van 2015 kwam ik op het punt dat ik de knoop doorhakte om voor mij zelf te beginnen: doen waar ik goed in ben, waar mijn kwaliteit en talent ligt: het begeleiden van kinderen en jongeren. Luisteren naar kinderen en daarop voortborduren. Kinderen een goed gevoel over zichzelf geven en ze te laten groeien en bloeien in hun eigen ik.
Tijdens mijn opleiding (PABO te Groningen) en later in mijn werk als office manager, bleef ik er altijd naast werken als begeleider van kinderen (zowel individueel als in groepsverband).
Toen Sebastiaan werd geboren, heb ik de overstap gemaakt om te gaan werken als Pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf. Na vijf jaar werken met groepen kinderen begon het te kriebelen: sommige kinderen hebben meer individuele begeleiding nodig dan een pedagogisch medewerker in een groep kan bieden. Ik wist het opeens heel duidelijk: bij het kind, dat het net niet redt (of dat even extra aandacht nodig heeft), ligt mijn hart. En nu (januari 2018) ben ik bijna 3 jaar verder en mijn hart ligt niet alleen bij het kind, maar ook echt bij de ouders. Ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat ik een goede en eerlijke schakel kan zijn tussen kind en ouder. Ik heb geen kant en klaar trucje voor elk gezin, ik meng me echt in het gezin en kan daardoor een passend (opvoed) advies geven. 

Niet alle kinderen of jongeren zijn altijd bestand tegen de drukke programma's of veranderingen die ze meemaken. Ze kunnen het geloof in zichzelf uit het oog verliezen: ze gaan met de leiders of de massa mee, trekken zich terug of krijgen last van onrustige nachten. Ik ben er voor deze kinderen (en ouders) om het geloof in zichzelf weer terug te vinden!
Je kwaliteiten en talenten zullen weer op je netvlies staan. Eigen (onderbouwde) keuzes kunnen weer gemaakt worden. Je mag zijn wie je bent!

Met mijn humor, energie, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en creativiteit zorg ik ervoor dat de kinderen (samen met hun ouders) weer een stevige en positieve basis hebben om door te groeien! Op naar de volgende hobbels en uitdagingen!