Welkom bij kindercoach Lonneke

Waar je energie in steekt, groeit!

Kindercoach Lonneke

Welkom!

Waar je energie in steekt, groeit! Dat is waar ik naartoe werk bij het coachen van kinderen en jongeren: je zelfvertrouwen moet groeien zodat je de basis hebt om als persoon in alles te groeien! We steken samen energie in de kwaliteiten en talenten die je al bezit, passen ze toe bij de dingen die niet lekker lopen en je zult zien dat het na een paar sessies al een stuk beter gaat!

Opvoeden kan voor iedere ouder een pittige taak zijn. En die taak wordt er niet makkelijker op als uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Bijvoorbeeld omdat hij of zij faalangstig, gesloten of verdrietig is. Of misschien een vervelende verandering heeft meegemaakt. Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding. Ik begeleid kinderen en jongeren die op de een of andere manier vastlopen.

Dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit kan zich uiten door:

- (faal)angst
- verdrietig en/of boos zijn
- bedplassen
- negatief aandacht vragen:
           - kind is vervelend
           - kind luistert niet
           - is stiekem
           - is mijn lieve zoon/ dochter niet meer
           - schreeuwt altijd
           - pest of is agressief naar andere gezinsleden 
- zich terug trekken
- moeite met concentratie
- slecht of anders slapen
- pesten of gepest worden
- geen nee kunnen of durven zeggen
- slechte cijfers op school

Als kindercoach ben ik me erg bewust van de ontwikkeling van de kinderen en speel hier op een natuurlijke manier op in.

De sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind begint al vanaf de geboorte. Als baby, peuter en kleuter zijn kinderen al constant bezig met de band (hechting) met hun vader, moeder, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Naarmate het kind ouder wordt begint het zich in te leven in anderen en hij leert zijn eigen gevoelens steeds beter te uiten. Hij wordt zich ook meer bewust van emoties en gevoelens van andere kinderen en mensen. Het kind ontwikkelt een eigen identiteit.

Ook in de puberteit is de sociaal-emotionele ontwikkeling nog steeds heel belangrijk, onder andere voor sociale vaardigheden en het zelfbeeld. Pubers mogen er dan al volwassen uitzien, ze zitten toch vaak nog wel in de knoop met hun emoties.

Een kindercoach veroordeelt niemand en heeft een open en eerlijke (werk)houding. Het is mijn kwaliteit als kindercoach om kinderen de positieve kanten van zichzelf te laten inzien en daarmee  leren om te gaan! Samen gaan we op ontdekkingsreis. Tijdens deze reis gaan we respectvol met elkaar om, zorgen we dat we plezier hebben en is er ruimte voor een lach en een traan. Ik ga mee als begeleider, het kind bepaalt (al dan niet onbewust) de route! 

Omdat ik samenwerk met Pedagogische Praktijk Marum (www.opvoedeneenkunst.nl) kunt u als ouders alles vergoed krijgen. Neem contact met mij op zodat ik dit verder kan toelichten.