Welkom bij kindercoach Lonneke

Waar je energie in steekt, groeit!

Aanpak

Samen gaan we op zoek naar oplossingen!

We beginnen met een kennismaking, dit kan telefonisch.
Als hieruit blijkt dat ik wat voor u kan betekenen volgt er een oriënterend gesprek (ongeveer 1 uur). Bij dit gesprek zijn er in ieder geval 3 personen aanwezig: het kind, 1 ouder/ opvoeder en ik. Ik hoor dan graag van uw zoon of dochter en van u wat er speelt en waar de hulpvraag zit.

Als er van beide kanten een positief gevoel is, zal ik u een passend voorstel doen.

Elk kind is uniek en verdient een op maat gemaakt traject:
Ik werk met trajecten van 1 tot 3 maanden. Vaak is het wenselijk om elkaar wekelijks te ontmoeten. Soms is de hulpvraag zo specifiek dat we besluiten om dit anders af te spreken. Alles is dus mogelijk en op maat.

Buiten onderstaande werkvormen om, is naar buiten gaan een terugkerende werkwijze van mij. Na 3 jaar ervaring kan ik zeggen dat samen buiten lopen, kijken, voelen (en evt proeven een goede en ontspannen manier is om te kletsen en lastige situaties na te doen en inzichtelijk te maken met materialen die we onderweg vinden.

Ik gebruik verschillende werkvormen, zoals:

- Tekenen/ schilderen
- Kleien
- Spelletjes
- Bewegingsvormen
- Sociale vaardigheden trainen
- Routines aanleren

Het kan voorkomen dat er meerdere kinderen behoefte hebben om een training van sociale vaardigheden te volgen. Ik zal u dan een voorstel doen om een trainings(mid)dag te volgen met meerdere kinderen tegelijk (max 4 deelnemers). Dit kan in combinatie met een LOESdag.
Dit gebeurt uiteraard in overleg met de ouders.

 

Het coaching traject kan zowel bij u thuis als bij mij thuis worden uitgevoerd. Er zijn reiskosten aan verbonden als ik bij u thuis kom (tenzij er een doorverwijzing is via de huisarts, dan zijn de reiskosten inclusief).